Historien om Faust

Faust er et familiefirma, som blev grundlagt i 1976. Siden 1978, hvor Faust byggede verdens første manuelt fyrede rundballekedel, har hovedproduktionen været biomassefyrede kedler. Kaj Hansen var med til at starte Faust i 1976 og i 1995 køber sønnen Stig Bjørn Hansen sig ind i firmaet, og dermed var anden generation på vej. Fra 1995 til i dag har Faust formået, gennem konstant udvikling, at fastholde positionen som markedsledende indenfor manuelt fyrede halmfyr. I 2001 kommer Stig Bjørn Hansens broder Lars Bjørn Hansen ind i firmaet som medejer og adm. direktør. I 2007 overtager de to brødre resten af firmaet efter deres far, og generationsskiftet er der med tilendebragt.

De første automatiske Faust anlæg blev bygget i 1995 og var frem til 2004 en sekundær produktlinie i Faust’s produktprogram. I 2004 beslutter Faust at intensivere udviklingen af de automatiske biomassekedler med tilhørende brændselshåndteringssystemer.

Bio-Flow II linien med kedler fra 200 til 1000 kW og tilhørende brændselshåndteringssystemer bliver for første gang lanceret i 2008. Sammen med Bio-Flow II linien med automatiske biomasse forbrændingsanlæg udvikler Faust i samarbejde med et elektonikudviklings- og produktionsfirma Mechatronic Brick en styring, der ikke blot kan styre de automatiske, men også de manuelle anlæg, ligesom den giver mulighed for at Faust og kunderne kan følge kedlernes performance via internettet (Cloud technology). Denne teknologi gør det også muligt at tilbyde en del af servicen via internettet, ligesom den kan sende kunden specifikt udvalgte servicemeddelelser. I 2011 bygger Faust den første automatiske halmkedel med opriver og traverskran til at hente halmballerne. Kedlen bygges på basis af Bio-Flow II serien.
 

Grafiki