Skip to main content

Faust ApS

Grundlagt i 1976

Ring +45 98 31 10 55

Om os

Sikkerhed gennem udvikling….

Faust ApS er en familie-ejet virksomhed med over 30 års erfaring i fremstilling af halmfyr og biobrændselskedler. Virksomheden er startet med landbrugssektoren som den helt klare målgruppe, og Faust var først med fyring af storballer, som den dag i dag er udviklet til at have samme udnyttelsesgrad som fuldautomatiske halmfyr. Gennem en kontinuerlig og styret udvikling har Faust vundet en stærk position i markedet, og leverer i dag til både Danmark, Norge, Sverige og England.

Faust er meget focuseret på rådgivning, enkel betjening og driftssikkerhed.
Alle virksomhedens produkter produceres først efter en gennemgribende analyse af kundens behov og installationens fremtidsmuligheder. For at opnå den optimale sikkerhed omkring installationen, er det Faust’s egen montør, der tilslutter anlægget, som er klar til drift 4-5 timer efter montagen er påbegyndt.

Faust har i de senere år oplevet en voksende efterspørgsel på biobrændselsanlæg, både fra landbruget og industrisektoren, som har fået øjnene op for økonomien og miljøgevinsten ved at fyre med biobrændsel. Faust har set behovet helt fra starten, og er klar til at levere biobrændselsanlæg i absolut topkvalitet. Vi anvender Det Norske Veritas for at opfylde kravene i det europæiske trykudstyrsdirektiv 97/23/EG.

Som noget nyt er Faust også begyndt at producere tryktanke.
Her stilles der massive krav til sikkerheden, og derfor testes og certificeres hvert enkelt anlæg af Arbejdstilsynet.

Faust tror på kvalitet fremfor billige løsninger, og det koncept har holdt i over 30 år. Vi er vort ansvar bevidst som en seriøs leverandør, og slipper ikke kunden før opgaven er løst.

Første halmfyr fra 1978.

Historien om Faust

Faust er et familiefirma, som blev grundlagt i 1976. Siden 1978, hvor Faust byggede verdens første manuelt fyrede rundballekedel, har hovedproduktionen været biomassefyrede kedler. Kaj Hansen var med til at starte Faust i 1976 og i 1995 køber sønnen Stig Bjørn Hansen sig ind i firmaet, og dermed var anden generation på vej. Fra 1995 til i dag har Faust formået, gennem konstant udvikling, at fastholde positionen som markedsledende indenfor manuelt fyrede halmfyr. I 2001 kommer Stig Bjørn Hansens broder Lars Bjørn Hansen ind i firmaet som medejer og adm. direktør. I 2007 overtager de to brødre resten af firmaet efter deres far, og generationsskiftet er der med tilendebragt.

De første automatiske Faust anlæg blev bygget i 1995 og var frem til 2004 en sekundær produktlinie i Faust’s produktprogram. I 2004 beslutter Faust at intensivere udviklingen af de automatiske biomassekedler med tilhørende brændselshåndteringssystemer.

Bio-Flow II linien med kedler fra 200 til 1000 kW og tilhørende brændselshåndteringssystemer bliver for første gang lanceret i 2008. Sammen med Bio-Flow II linien med automatiske biomasse forbrændingsanlæg udvikler Faust i samarbejde med et elektonikudviklings- og produktionsfirma Mechatronic Brick en styring, der ikke blot kan styre de automatiske, men også de manuelle anlæg, ligesom den giver mulighed for at Faust og kunderne kan følge kedlernes performance via internettet (Cloud technology). Denne teknologi gør det også muligt at tilbyde en del af servicen via internettet, ligesom den kan sende kunden specifikt udvalgte servicemeddelelser.

I 2011 bygger Faust den første automatiske halmkedel med opriver og traverskran til at hente halmballerne. Kedlen bygges på basis af Bio-Flow II serien.

Kontaktoplysninger

Vester Fjordvej 2,
9280 Storvorde
Danmark

Tlf.nr. +45 98 31 10 55

Email: mail@faust.dk

Telefontid alle hverdage
kl. 8 – 16 (samt efter aftale)

Kontakt os




    Ring: 98 31 10 55
    Kontakt os